Inn og utmelding
11:00 Gudstjeneste i Hergot Kapell
11:00 Gudstjeneste, Ankenes kirke

Til ettertanke

Jeg løfter mine øyne opp til fjellene, hvor skal min hjelp komme fra? Min hjelp kommer ifra Herren, himmelens og jordens skaper.                        Sal 121

KONSERT - Stille Natt Hellige Natt

Juletradisjonen

Stille natt hellige natt

Feirer 30 år og besøker Nord-Norge for første gang!

Det er i år 30 år siden produsent Tor Arne Ranghus, som den første i landet, fikk idéen om å arrangere kirkekonserter med kjente artister i førjulstiden. Den aller første Stille natt hellige natt-turnéen i 1988 bestod av artistene Karsten Isachsen, Anita Skorgan, Karoline Krüger og Nora Brockstedt og det ble arrangert 18 konserter. Siden den gang har mer enn 500.000 publikummere fått oppleve Stille natt hellige natt og turnéen har besøkt over 150 forskjellige kirker over hele Sør-Norge. I år besøker Stille natt hellige natt hele 41 kirker over det ganske land adventstiden.

«Formidlet gjennom noen av landets fremste artister og musikere, ønsker vi med Stille natt hellige natt å forene høytid og glede. Respekten for budskapet og kirkerommet er tydelig, samtidig som leken og gleden får rom», sier produsent Tor Arne Ranghus.

Årets artister

Vi er stolte over å presentere et fantastisk team av artister til årets Stille natt hellige natt-turné: Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak, Tor Endresen og Lisa Børud! Konsertens nestor, Rune Larsen, deltar i år for 17. gang på rad! Det vil glede mange publikummere at Tor Endresen i år endelig er tilbake etter et par års opphold. Alexander Rybak deltar for femte gang og Maria Haukaas Mittet går inn i sin fjerde sesong. I år blir hun flankert av en ung og spennende sanger og artist, nemlig Lisa Børud. Lisa Børud spilte inn sitt første album som femåring og ble en av Kristen-Norges store barnestjerner med 120.000 solgte album. Som voksenartist hadde hun sitt gjennombrudd og imponerte mange i fjorårets Stjernekamp på NRK.

Musikere på årets turné er Tove Kragset på tangenter og Olav Torget på girater.

Nord-Norge

I jubileumsåret har turen endelig kommet til Nord-Norge! «Vi har fått utallige henvendelser fra publikum om å legge turnéen til Nord-Norge og det har også vært et sterkt ønske fra artistene om å besøke denne landsdelen, så vi er veldig glade for at vi endelig har fått det til», sier produsent Ranghus. Premieren på årets turné legges til Tromsø Domkirke den 22. november. Også Finnsnes, Narvik, Harstad, Kabelvåg og Bodø får besøk.

Samarbeid med Strømmestiftelsen

Stille Natt Hellige Natt arrangeres i samarbeid med Strømmestiftelsen. Hjelp til selvhjelp er bærebjelken i stiftelsens arbeid for å bekjempe fattigdom. Strømmestiftelsen støtter opp om utdanning for å motivere utvikling av enkeltmennesker, lokalsamfunn og land – for å gi mennesker tro på at iherdig egeninnsats skaper varige resultater. Stiftelsen sikrer også lån, sparetiltak og forsikringsordninger gjennom mikrokreditt til idérike, fattige mennesker. Mikrokreditt ble viet stor oppmerksomhet da Nobels Fredspris 2006 gikk til Muhammad Yunus og Grameen Bank for nettopp denne typen hjelpearbeid. Stille natt hellige natt har bidratt med mer enn 11 millioner kroner til stiftelsens arbeid siden samarbeidet startet i 2000.

Kort artist-CV

Rune Larsen

Rune Larsen er journalist, musiker, programleder og produsent som kanskje er mest kjent for musikkprogrammer på NRK som Lollipop, Noteknekk og Absolutt Norsk. Han er prisbelønnet plateartist med over 30 album på samvittigheten, med alt fra gospel til 50-tallsrock og barneplater. Rune Larsen startet landets første barnegospelkor, noe som ble opptakten til hundrevis av barnekor over hele landet.

Maria Haukaas Mittet

Maria startet karrieren tidlig som barnestjerne i flere musikaler, bl.a. Annie.  Hun har deltatt i Melodi Grand Prix flere ganger og representerte Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i 2008 med hiten «Hold On Be Strong» og endte på en femteplass. Hun har ar utgitt flere album, blant andre Lys mot mørketida sammen med Oslo Gospel Choir.

Alexander Rybak

Alexander Rybak, født i Hviterussland og oppvokst i Norge, er musiker, komponist, skuespiller og forfatter.  Hans store internasjonale gjennombrudd kom med hiten Fairytale, som bragte ham helt til topps i Eurovision Song Contest i Moskva i 2009. Alexander ble i 2010 kåret til Årets Spellemann og i 2017 mottok han Heddaprisen som årets nykommer i norsk teater. I 2015 ga han ut boken Trolle og den magiske fela, som nå skal bli til en ny norsk musikal. I år presenterer han igjen Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Lisboa.

Tor Endresen

Få andre i Norge har en så mangslungen karriere som Tor Endresen – med utallige opptredener i tv-programmer, på konsert- og musikalscener. Han er jevnlig å se på norske scener sammen med kompanjong Rune Larsen i showet Happy Days. Hver sommer turnérer med sine venner i bandet Ausekarane. Tor gjorde stor suksess tidligere i år i TV2-serien Hver gang vi møtes.

Lisa Børud

Lisa slo igjennom som voksenartist i Norge sist år i NRK-programmet Stjernekamp.  Lisa kan se tilbake på en karriere som barnestjerne med over 120.000 solgte musikkalbum.  Hun har også vært med i den kristne gruppa Børud-gjengen og Arnold B Family, ledet av bestefar Arnold Børud. Hun er utdannet musikalstudent fra Bårdar Akademiet.

Mer informasjon på taran.no

For intervju med artistene, kontakt produsent Tor Arne Ranghus.

E-post: taran@taran.no

Billetter: Ticketmaster.no

Av: Chatrine Nymo Dahl   Publisert: 05.09.2018

Kontakt oss:

Felles kirkekontor
Alleen 10, 8516 Narvik
Tlf:. 91757811 E-post

Kirkevergen:
Tlf: 769 13 950 E-post

SAMARBEIDSPARTNERE:

Markussen begravelsesbyrå

Lilja Begravelsesbyrå

Størst av alt
Kirkesøk
Vi tror

BISKOPENS UTTALELSER OG PREKENER
Biskopens uttalelser og prekener kan du følge her.
Kundepålogging

Brukernavn: